maanantai 27. kesäkuuta 2011

Pitkä päivä

Tänään menimme merkitsemään Mikin isän maiden tonttien rajoja. Pitkävartisia saappaita ei riittänyt minulle, joten olin aina viimeinen ja seisoin rajapyykillä huutelemassa, josko miehet raivaavat linjaa metsässä oikeaan suuntaan (minä hölmö kun en tajunnut ottaa edes pitkävartisia sukkia kun oli niin kuuma ja pitkissä housuissa olisin vain läkähtynyt) ja kuljin sitten raivattua linjaa seuraavalle rajapyykille kärpästen maalitauluksi. Onnistuin silti saamaan pari naarmua kinttuihini, mutta oudoin on jonkin kasvin (ei nokkonen ainakaan) ja hyttysmyrkkysuihkeen aiheuttama suuri punainen läntti jalkaani, joka ei mennyt edes uidessa pois.

Miehet tekivät hurjan työn linjoja raivatessaan, ja Mikin isän mökkisaarella meitä odottaa lisää työtä, kuten puusavottaa. Nämä työt ovat tosi hyviä, kun meillä ei ole kesätöitä Mikin kanssa ja Mikin isä tarvitsee apulaisia. Ja jos toinen saisikin kesätyön, toinen joutuisi olemaan yksin koko sen ajan ja se toinen maksamaan vuokran, ruuan ja laskut kovalla työllään ansaitsemillaan omilla rahoillaan.

Mikki jäi suoraan rannalla pois kotimatkalla ja minä hain kotoa pyyhkeet, omat uikkarit ja isoimman uimarenkaani ja sitten me uitiin ekaa kertaa kunnolla. Aurinko tosin meni pilveen just, kun saavuin rannalle, mutta se ei mua estänyt. Mikki tuli jo rannalle kun minä vielä menin monta kertaa uudestaan räpiköimään. Sitten kun mä tulin jo rannalle, oli ihan pakko jo lähteä sisään kun Mikki sinersi jo huulistaan ja hytisi pyyhkeensä alla märissä uimashortseissaan.

Me eilen tehtiin listaa hirveästi, kun aloin jo turhautua siitä, ettei eilisaamun uintireissu onnistunutkaan kun vesi oli liian kylmää. Oli aurinkoinen päivä, ja kaupasta tultuamme halusin jo taas ulos, ja kun Mikki pyysi levähtää hetken nyt sisällä, tein jo uutta listaa kohteilla kuten "ui edes kerran" ja "syö jäätelö". Mikki murahti ja otti listani, pisti kengät jalkaan ja kantoi minut kainalossaan pihalle tekemään listan juttuja. Suurin osa, mitä oisi voinut tehdä, olisi tarvinut jotain sisältä, joten päätimme tehdä vain sellaisia, mitä voimme.

Menimme katselemaan paikallisia nähtävyyksiä kuten Lintutarhaa ja Vesitornia, ja myöhemmin menemme pyörillä (tai veneellä, kun menemme saarelle) katsomme Tähtiniemen siltaa. Tämä oli siis listan pitkä kävelyretkikin. Kotimatkalla keinumme puistossa, ensimmäistä kertaa kirjoitettuani listan. Kotiin tultuamme keksimme salaisen tervehdyksen, joka ei varmaan kyllä koskaan saa käyttöä, sillä tuskin me ollaan niin kauan tai niin vähän erossa toisistamme, etteikö tervehdittäisi toisiamme juoksemalla halaamaan.


PS: Soitin tänään esylle ja kysyin Täplän kuulumisia. Nainen sanoi, että omistaja on hakenut pois. Olin hiukan surullinen, että ensin viikon se omistaja antoi sen juosta hädissään ulkona ja sitten yhtäkkiä haki vain pois.

Vähän ajan päästä huomasin, että Mikin kännykkään, josta soitin, oli tullut monta uutta puhelua; emme kuulleet niitä koska se oli ollut vahingossa äänettömällä. Huomaisin esyn numeron ja nainen pahoitteli, hän oli äsken katsonut väärää kansiota, Täplä oli siellä ja voi hyvin. Sillä on eläinlääkäriaika ja leikkaus (sitä ei oltu leikattu vielä), ja viikonloppuna sen voisi kuulemma hakea kotiin, sillä kukaan muu sitä tuskin kaipaa kun ei ole vielä tähän mennessäkään kaivannut.

Eli meille se on varattu ja viikonlopuksi sopivasti vaihtuu kuukausikin, niin on rahaakin ottaa uusi tulokas kunnolla vastaan. :) Täplä <3

1 kommentti:

  1. Oi, mikä ihme siun jalkaasi oikein iski??? Onko siulla mitään kortisonivoidetta (vielä jäljellä)? Jotakin sellaista voisit laittaa jalkaan.

    Toivottavasti Hilu sitten hyväksyy sen uuden kisun...

    VastaaPoista